Novosti

Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH

Devet nevladinih organizacija iz Bosne i Hercegovine koje surađuju u implementaciji projekta „Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH“, a koji implementira CARE International Balkans uz podršku CARE Češka i Vlade Češke, održale su danas u Goraždu treći, ujedno i posljednji sastanak u drugoj projektnoj godini. 

Published » 13.12.2019 opširnije...


Radni sastanak: „Predstavljanje novog školskog programa za prevenciju rodno zasnovanog nasilja i promociju zdravih stilova života“

Dvodnevni radni sastanak „Akreditacija Programa Y - Mladi – Inovativni pristupi u prevenciji rodno zasnovanog nasilja i promociji zdravih životnih stilova kod mladića i djevojaka – Sljedeći koraci“ CARE International Balkan i partnerskih organizacija Asocijacija XY iz Sarajeva, Snaga Mladih, Mostar i Institut za razvoj mladih i zajednice „Perpetuum Mobile“ Banja Luka počeo je danas u Sarajevu.

Published » 18.10.2019 opširnije...


Banja Luka promoviše zdrave stilove života

Institut Pereptuum mobile već 13 godina posvećeno djeluje u pravcu promocije zdravih sitlova života. Po „Programu Y“ kao osnovi za metodološki pristup u našem radu sa mladima iz Bosne i Hercegovine i regiona realizovali smo niz projekata i aktivnosti u ovoj oblasti. Naše djelovanje nastavljamo i ove godine otpočinjući 2 projekta koji će biti realizovani u okviru projekta „Banja Luka ljudskog lica“ i Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) temeljena na sveobuhvatnog edukativnom sadržaju iz CARE-ovog priručnika Program Y.  

Published » 14.10.2019 opširnije...


60 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine okupljeni na Kampu liderstva na Sutjesci !

60 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine okupljeni na Kampu liderstva na Sutjesci poručuju: Eliminisat ćemo nasilje iz našeg društva: U periodu od 1. do 5. avgusta 2019. godine, CARE-ove partnerske organizacije Asocijacija XY iz Sarajeva, Perpetuum Mobile iz Banjaluke i Youth Power iz Mostara održale su Kamp liderstva na Sutjesci za mlade iz Mostara, Sarajeva, Banjaluke, Jablanice, Bijeljine, Istočnog Sarajeva, Travnika, Brčkog, Tuzle i Zenice.

Published » 06.08.2019 opširnije...


Sastanak regionalnih partnera na projektu Inicijativa mladića, Zlatibor, Srbija, 18-21. jun 2019. godine

Sastanak regionalnih partnera na projektu Inicijativa mladića, Zlatibor, Srbija, 18-21. jun 2019. godine

Published » 19.06.2019 opširnije...13.12.2019

Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH

opširnije...

18.10.2019

Radni sastanak: „Predstavljanje novog školskog programa za prevenciju rodno zasnovanog nasilja i promociju zdravih stilova života“

Dvodnevni radni sastanak „Akreditacija Programa Y - Mladi – Inovativni pristupi u prevenciji rodno zasnovanog na...

opširnije...

28.09.2018

Ekonomsko osnaživanje za održivi povratak na Kosovo

Cilj projekta je da pruži podršku održivom procesu povratka na Kosovo za interno...

opširnije...

24.09.2018

Bolja socijalna zaštita kroz izgradnju kapaciteta organizacija civilnog društva u Hercegovini Bosni

Projekt "Bolja socijalna zaštita kroz izgradnju kapaciteta organizacija c...

opširnije...Design & development: triptih
Copyright © 2013 Sva prava zadržana!