Ekonomsko osnaživanje za održivi povratak na Kosovo

Opis projekta

Cilj projekta je da pruži podršku održivom procesu povratka na Kosovo za interno raseljena lica (IRL) i readmisante-osobe vracene u Republiku Srbiju po osnovu sporazuma o readmisiji u procesu reintegracije.

Kako bi povećao šanse za održiv povratak na Kosovo projekat će raditi na poboljšanju mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja kroz organizovanje obuka za izradu biznis plana za 160 korisnika, zatim obezbedjivanjem grantova za započinjanje biznisa za 80 najuspešnijih polaznika obuke, i organizavanje stručnog osposobljavanja za 240 korisnika-vlasnika i potencijalnih radnika u zapčetim poslovima (okvirno troje po započetom poslu).

Projekat će takođe otvoriti mogućnost za korisnike da dobiju informacije u vezi njihovih konkretnih mogućnosti za povratak kroz orgaznivanje savetodavne podrške o pravnim i administrativnim pitanjima vezanih za njihov povratak na Kosovo. Ova savetodavna podrška će se sprovoditi u kancelariji NVO Nexus iz Vranja.

Lokacije

Južna Srbija, Pčinjski okrug, grad Vranje, i opštine Vladičin Han, Surdulica, Bosilegrad, Trgovište, Bujanovac, i Preševo.

Partnerske organizacije

NVO Nexus is Vranja kao implementacioni partner, i grad Vranje kao partner za podršku

Donator(i)

Evropska Unija

Trajanje projekta:

24 meseca


12.03.2020

Banjalučke srednje škole promovišu zdrave stilove života -I u 2020. godini promovišemo zdrave stilove života...

Upravo su zdravi životni stilovi i kultura dijaloga ujedinili učenike iz 16 banjalučkih srednjih škola. Dom omladine b...

opširnije...

08.03.2020

Nogomet: ružičasti dres koji se bori protiv seksističkih stereotipa i promiče ravnopravnost muškaraca i žena, na poziv CARE

opširnije...

28.09.2018

Ekonomsko osnaživanje za održivi povratak na Kosovo

Cilj projekta je da pruži podršku održivom procesu povratka na Kosovo za interno...

opširnije...

24.09.2018

Bolja socijalna zaštita kroz izgradnju kapaciteta organizacija civilnog društva u Hercegovini Bosni

Projekt "Bolja socijalna zaštita kroz izgradnju kapaciteta organizacija c...

opširnije...Design & development: triptih
Copyright © 2013 Sva prava zadržana!